{ "title": "Aşırı Horlama", "image": "https://www.horlama.gen.tr/images/Asiri-Horlama-64.jpg", "date": "19.01.2024 22:28:05", "author": "mesut ulusal", "article": [ { "article": "
Aşırı Horlama, nefes alma verme sırasında havanın dar bir yerden geçerken, etrafındaki yumuşak dokuların titreşimiyle meydana gelen rahatsız edici bir sestir. Aşırı horlama kimi kişiler tarafından bir hastalık olarak da görülebilir. Havanın geçtiği alan daraldıkça doğal olarak horlama şiddeti de artacaktır. Aşırı horlamayı meydana getiren darlık, bilinenin aksine sadece burundaki bir patoloji ile değil, üst solunum yollarının dil arkasında ve yutak etrafındaki bölümünün daralmasıyla bağlantılıdır. Horlayan kişi doğal olarak horlamasını hissetmez fakat aynı ortamda uyumak zorunda olan diğer bireyler bu durumdan aşırı rahatsızlık duyabilir. Bunun dışında aşırı horlama eşler arasında çok fazla sorun haline gelebilir. Özellikle erkekler kadınlara göre daha fazla horlar. Bunun sebebi kadın ve erkeklerdeki yağ bölgeleridir. Kadınlarda yağlanma genelde kalça ve basen bölgesinde olur, erkeklerde ise yağlanma genelde boyun ve çevresinde olduğu için erkekler kadınlara göre daha fazla horlar. Aşırı horlamanın birçok nedeni olabilir. İş hayatınızdaki yorgunluklar, yatış pozisyonunuz veya yağlarınız bunun sebebi olabilir.

Aşırı horlama neden olur?
Aşırı horlama kişilerde farklı şikâyetleri de beraberinde getirir. Bu şikâyetler
Aşırı horlamaşikâyeti olan kişilere bazı tavsiyeler verilebilir. Bunlar
Aşırı horlamada en temel konu bunun bir hastalık olduğunu kabul etmektir. Çoğu kişi bunu kabul etmez. Aşırı horlamayı tedavi edebilmek için önce tanı koyulması gerekiyor. Bunun yolu da doktora başvurmaktır. Aşırı horlayan bireyler çevresindeki kişileri çok rahatsız edeceği için öncelikle diğer bireylerin uyumasını beklemelidir ya da aşırı horlama şikâyetinden utanmadan kulak burun ve boğaz bölümlerine başvurup bunun nedenini öğrenip tedavi olmalıdır. Aşırı horlama bir alışkanlık değildir bir hastalıktır.

" } ] }