{ "title": "Burun Ameliyatı Sonrası Horlama", "image": "https://www.horlama.gen.tr/images/Burun-Ameliyati-Sonrasi-Horlama-24.jpg", "date": "20.01.2024 09:28:48", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Burun Ameliyatı Sonrası Horlama: Burun ameliyatları özellikle estetik ameliyatların yaygınlaşmasından kaynaklı olarak günümüzde en çok yapılan operasyonların başında yer almaktadır. Nitekim burunlar görevleri bakımından vücutta birçok organın düzenli çalışması için gerekli olan oksijenin bir nevi filtre görevi görerek vücuda alınmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı burun ameliyatlarında çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile farklı çeşitlerde burun ameliyatları yapılmaktadır. Artık eskisi gibi burun ameliyatları kişiyi fazla yıpratmadan kısa süre ameliyatın etkisi yok olmaktadır. Her ne kadar kişiyi yıpratmamakta olsa da burunların yapısı gereği özellikle burun altı etlerde birçok damarı barındırdığından dolayı bu damarların zarar görmesinden dolayı kalıcı hasarlara neden olabilmektedir. Bundan dolayı, burun ameliyatı yaptırmadan önce kişi çok iyi araştırmalı ve Uzman Doktor kontrolünde cerrahi operasyonu gerçekleştirmelidir. Belirtmiş olduğumuz damarların zarar görmesi demek burunların görevlerini yerine getirmemek demektir. Vücudun hava alışverişini tam olarak yerine getirilmediği takdirde horlama gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bundan dolayı bizde sizler için burun ameliyatı sonrası horlamanın nedenlerini ve dikkat etmeniz gerekenleri kısaca açıklayacak olursak.

Burun Ameliyatı Sonrası Horlama Neden Olur?

Burun ameliyatları estetik olabileceği gibi burun içeriğinde et fazlalığı gibi birçok nedenlerden kaynaklı olarak yapılmaktadır. Fakat dış kısımdan yapıldığından ve özellikle günümüzde lazer yöntemlerinin kullanılmasından dolayı burun altında olan et tabakasının üzerindeki damarların hasar görmesine neden olabilmektedir. Buda kişide daha önceden oluşmayan horlamaların başlanmasına neden olmaktadır. Horlama ameliyat sonrası önlemi alınmaz ve dikkat edilmediği takdirde kalıcı olabilmektedir. Nitekim pek kimse horlamayı önemsememektedir. Fakat horlama aslında vücudun gerekli olan oksijeni kısıtlı almasına neden olduğundan dolayı ilerleyen yıllarda kişide ciğer hastalıkları, kalk ve damar rahatsızlıkların baş göstermesine neden olmaktadır. Bundan dolayı burun ameliyatı sonrası mutlaka önlem alınmalı ve gerekli tedavinizi gerçekleştirmelisiniz.

Burun Ameliyatı Sonrası Horlama Tedavisi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ameliyat sonrası horlamaların gerçekleşmesi ilk 7-10 güne kadar gerçekleşmesi normal olarak görülmektedir. Nitekim dikkat etmeniz gereken bu süreçten sonra devam etmesi tehlikelidir. Burun ameliyatı sonrası horlamada damarlar ister istemez cerrahi müdahale sonucunda zarar görecektir. Fakat bu hasar kısa sürede geçmektedir. Aksi takdirde mutlaka en yakın hastaneye başvurarak gerekli tedavisi gerçekleşmelidir. Aynı zamanda sizde ameliyat sonrası özellikle soğuk havalarda dikkat etmelisiniz. Belirtmiş olduğumuz damarlar soğuklardan çok çabuk etkilenmekte ve kuru soğuklarla birlikte burunların nemlenmesini önlemekte bu da ciddi rahatsızlıklara neden olmaktadır.
" } ] }